Forsiden

AME langgaffel

Kontakt

 

 

Montering kan enten gennemføres af dit værksted eller af dig selv.

 • Du skal skaffe/gøre
  • du skal selv aftale/sørge for beslag til f.eks. lygte/instrumentmontering såfremt dette er nødvendigt. Der er ingen beslag med i AME kittet.
    
  • TekCoach kan skaffe bremseslanger, men ellers skal du selv skaffe dem i den rigtige længde.
    
  • gaffelolie (samme mængde som original), smøremidler og bremsevæske iht. motorcykelproducentens anvisning.
    
  • nye glidebøsninger og pakninger til gaffelrør.

    
  • hvis dine risers ikke passer, så skal du købe nye. Vi anbefaler at du gør dette først når du har det styr du vil bruge og gaflen er monteret, så du kan se hvordan du sidder, og om styret støder på tank mv.
    
  • TekCoach anbefaler at du evt. udskifter de bestående fjedre med progressive fjedre, fordi de generelt giver en bedre affjedring og køreegenskab.
    
  • nyt overtræk, da cyklen bliver noget længere. MC forhandlerne har sikkert et meget stort overtræk, som passer til store motorcykler.

   

 • Monteringstiden er ca. 1 dag, hvis alt er til rådighed. Det perfekte ville være at have adgang til en MC-lift og en donkraft. Donkraften sættes under motoren, for at kunne justere højden ved montering af forgaflen. Alternativt kan man sætte nogle bukke under motoren, som støtter stellet, samt fastgørelsesbelter, så cyklen ikke vælter. Da gaflen bliver længere, så skal motorcyklen bukkes op, så du til sidst kan påsætte gaffelrørene. Du kan klare dig alene et langt styk hen ad vejen, men en god ven ved din side er altid en fordel.
   

  Værktøj du behøver: hård plastikhammer, 22 mm ring/gaffel, stor svensknøgle 36 mm, 14 mm unbrako topnøgle for 16 mm skrue, momentnøgle, skruestik med beskyttelse, arbejdsbord, gummislange til udluftning af bremse foran, standerboremaskine og gevindetappe (kun hvis der skal bores gevindehuller), standard værktøj.

Montering af kronrøs adpater i bunden af kronrøret og øvre gaffelbro i toppen af kronrøret. Begge dele samles med en M14 mm bolt. Montage af nye gaffelrør.
Her skal man være forsigtig så rørene ikke ridses.

Få hjælp af en ekspert, såfremt du ikke kan gøre dette her selv. For oven finder du værksteder, der kan hjælpe.

Klik på billederne for at se dem større.