Forsiden

AME langgaffel

Müller HD gaffelbroer

Müller HD monstergaffel

Müller indv. gasgreb

Müller fremflyttersæt

Fremflyttersæt

Håndsyede sæder

HD Udstødningsanlæg

RVS motorrenovering

Styr og risers

Kontakt

Lang forgaffel - på kun 1 dag !

Her finder du samarbejdspartnere der monterer AME forgafler. Du kan medbringe gaflerne til dem, eller få hjælp af dem til at bestille den rigtige gaffel til dig.

HD Spare Parts
Hovedgaden 520
2640 Hedehusene
Tlf. 46555750

3600 Frederikssund

6630 Rødding
     

2860 Søborg
CAPS

2500 København/Valby


9260 Gistrup

 

 • Du skal skaffe/gøre
  • du skal selv aftale/sørge for beslag til f.eks. lygte/instrumentmontering såfremt dette er nødvendigt. Der er ingen beslag med i AME kittet.
  • TekCoach kan skaffe bremseslanger, men ellers skal du selv skaffe dem i den rigtige længde.
  • gaffelolie (samme mængde som original), smøremidler og bremsevæske DOT4
   (Advarsel: brug ikke DOT5 silikone, med mindre det er oplyst i motorcyklens data - denne væske er kun tænkt til professionelle racemaskiner).
  • nye glidebøsninger og pakninger til gaffelrør.
  • normalt bliver hullerne for riserne boret af AME efter dine opgivelser. Ønsker du at påsætte andre risers, så skal du opgive monteringsstørrelsen, så hullerne kan bores, så de passer til de ny risere. Vores gaffelbroer er 2 cm tyk, så er dine risers udstyret med en lang gevindeskrue, og der ikke medfølger afstandsstykker som standard, så kan du enten vælge at selv fremskaffe afstandsstykker, eller skære gevindet længere op og skære skruerne af på riserne, så de passer i længden til den nye bro.
  • TekCoach anbefaler at du evt. udskifter de bestående fjedre med progressive fjedre, fordi de generelt giver en bedre affjedring og køreegenskab. TekCoach forhandler progressive fjedre til mange modeller.
  • nyt overtræk, da cyklen bliver noget længere. MC forhandlerne har sikkert et meget stort overtræk, som passer til store motorcykler.

   

 • Monteringstiden er ca. 1 dag, hvis alt er til rådighed. Det perfekte ville være at have adgang til en MC-lift og en donkraft. Donkraften sættes under motoren, for at kunne justere højden ved montering af forgaflen. Alternativt kan man sætte nogle bukke under motoren, som støtter stellet, samt fastgørelsesbelter, så cyklen ikke vælter. Da gaflen bliver længere, så skal motorcyklen bukkes op, så du til sidst kan påsætte gaffelrørene. Du kan klare dig alene et langt styk hen ad vejen, men en god ven ved din side er altid en fordel.
   

  Værktøj du behøver: hård plastikhammer, 22 mm ring/gaffel, stor svensknøgle 36 mm, 14 mm unbrako topnøgle for 16 mm skrue, momentnøgle, skruestik med beskyttelse, arbejdsbord, gummislange til udluftning af bremse foran, standerboremaskine og gevindetappe (kun hvis der skal bores gevindehuller), standard værktøj.

   
  Montering af kronrøs adpater i bunden af kronrøret og øvre gaffelbro i toppen af kronrøret. Begge dele samles med en M14 mm bolt. Montage af nye gaffelrør.
  Her skal man være forsigtig så rørene ikke ridses.

  Få hjælp af en ekspert, såfremt du ikke kan gøre dette her selv. For oven finder du værksteder, der kan hjælpe.

  Klik på billederne for at se dem større.